Action Learning

Завершується 2023. Саме час підбити підсумки, зробити висновки та визначити цілі на 2024.

Поточний рік продовжив тестування на стійкість, гнучкість та професіоналізм. Усі наші сили ми спрямовували на подальшу адаптацію роботи компанії в нових реаліях — умовах війни.

Звітуємо про результати:

1. MOZART 

Ввели в експлуатацію та передали право власності інвесторам. 

2. MAYAK та MARSHALL

Активно будуємо. Наразі I черга MARSHALL — спорудження на фінальному етапі, II черга та MAYAK мають високий рівень готовності.

 3. MAVERICK 

Особливо пишаємося успішним виходом на новий ринок в Ужгороді. За 7 місяців від презентації проєкту на продаж залишилось менше третини квартир (90 із 304).  Особливість цього об’єкта — впровадження одним із перших механізму реєстрації спеціальних майнових прав на майбутні об'єкти нерухомості (МОН): продаж відбувається за найпрозорішою формою інвестування, що передбачає захист майнових права інвестора.

 4. GENEVE

Друга черга якої стала мішенню для «високоточних п…». Найважливіше, що всі живі. Верхні поверхи двох секцій порушено, але комплекс уцілів — технології будівництва та якість матеріалів усе ж мають значення. Ми отримали гіркий, але такий потрібний, з професійної точки зору, досвід для майбутньої відбудови міст. Наразі маємо цінну базу знань, чіткий алгоритм дій та працюємо, щоб втілити все в життя. 

За 5 місяців копіткої роботи:

  • провели попереднє та комплексне обстеження монолітного каркасу, інженерних мереж і можливих прихованих пошкоджень;
  • допомогли розібрати завали та провести демонтажі роботи;
  • побудували ефективну комунікацію на рівні «забудовник − ОСББ − місцева влада»;
  • працюємо над розробкою робочого проєкту — і це не менш складний і довготривалий напрямок роботи, адже на сьогодні не існує норм чи порядку відновлення багатоквартирних будинків після прямого ракетного влучання;
  • залучили партнерів та колег до ініціативи підтримки;
  • і як проміжний результат спільної роботи: до кінця року вже встигли на 99% виконати монолітні роботи по відновленню залізобетонного каркасу двох зруйнованих секцій, відновили фасад у місцях, де це було можливо, розпочали мурувальні роботи та на 90% відновили покрівлю у третій секції.

Питання, де ставити кому у виразі «чекати не можна діяти», ми вирішили для себе ще торік. У 2023 зміцнили позиції одного з провідних гравців ринку нерухомості Дніпра та отримали вагому частку на первинці Ужгорода. Диверсифікували ризики, стали професійнішими та стійкішими. Продовжуємо задавати тренди, тримаємо планку якості, дотримуємося відкритості та юридичної чистоти, прагнемо бути партнером, з яким хочуть працювати. 

Тож, на 2024 маємо сміливість ставити амбітні цілі: 

  • Введення в експлуатацію у першому півріччі MAYAK і MARSHALL.
  • Активне будівництво MAVERICK.
  • Нові проєкти у Дніпрі.
  • Розширення географії по Україні.
  • Модернізація структури та підвищення професійного рівня команди.
  • Допомога ЗСУ.

Зважено, за обставинами, але рухаємося тільки вперед!